Milli silahta yeni sürprizler yolda

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Zeytin Dalı operasyonlarının başarısında yerli ve milli silahlarımızın katkısı çok büyük... PKK'nın ülke...

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Zeytin Dalı operasyonlarının başarısında yerli ve milli silahlarımızın katkısı çok büyük... PKK'nın ülke içinden temizlenmesinde katkısı büyük olan savunma sanayimiz, Afrin'de YPG terörist unsurlarıyla mücadelede yeni kabiliyetler geliştiriyor.

Harekâtta ilk kez yerli üretim Atak helikopterleri de katıldı. Yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzeler, ÇNRA'lar (çok namlulu roket atar) de kullanıldı. Teknoloji Komisyonu üyesi Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türk malı yerli ve milli silahların performansından dünyanın etkilendiğini söylüyor.

Yerli sanayide ASELSAN, TUSAŞ, TAİ, HAVELSAN, ROKETSAN yanı sıra Ankara ve İstanbul SAHA'da hatta Trakya savunma kümelenmesinde, ordumuzun yeteneklerini artıracak yeni teknolojiler geliştiriyoruz.

Sadece Aselsan üzerinden 40 ülkeye önümüzdeki 3 yılda 6.5 milyar liralık yerli silah yapılacağı, bu beğeninin bir başka ifadesi... Lazer savunma sistemlerimiz, milli radarımız, savunma arenasında büyük sükse yapmayı başardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar