Kurmay öğretmen

Orta Vadeli Program'ın içinden benim seçip odaklanacağım konu Öğretmen Akademisi olacak. Bakan Mehmet Şimşek'in eğitim kalitesine dair adımlar arasında zikrettiği Öğretmen Akademisi, öğretmenlerimizin...

Orta Vadeli Program'ın içinden benim seçip odaklanacağım konu Öğretmen Akademisi olacak. Bakan Mehmet Şimşek'in eğitim kalitesine dair adımlar arasında zikrettiği Öğretmen Akademisi, öğretmenlerimizin niteliklerinin daha da artırılmasını sağlayacak.
Bana göre bu, orta vadeli programdaki en önemli uzun vadeli plandır ve gereklidir. Zira belki de Cumhuriyet tarihimizin en gevşek öğretmen nesline çocuklarımızın istikbali teslim durumdadır.
Peki, nedir bu öğretmen akademisi? Öğretmenleri tekrar meslek içi eğitimden geçirecek bu akademi bir bakıma "kurmay öğretmen" yetiştirecek. Nasıl ki Harp Akademisi harp kurmayı yetiştirir, Polis Akademisi polisi; Öğretmen Akademisi ile de üstün nitelikli, daha donanımlı öğretmen yetiştirilecek.
Bu öneri, daha önce de gündeme gelmiş, ikinci nesil yapısal reformlar çerçevesinde zikredilmesine rağmen 15 Temmuz darbe sürecinde uygulamaya geçememişti. Öğretmenler bu sistemle atandıkları yere gitmeyecek, bulundukları yer neresi ise orada bir okula gidecek, çalışacak ve staj geçirecekler.
Bu dönem bittikten sonra evi neredeyse ya da bitirdiği okul neredeyse orada yeniden okula alınacak, yazın da oluşturulacak Öğretmen Akademisi'nde meslek içi eğitime tabi tutulacak. Ancak dün açıklanan OVP çerçevesinde zikredilen Öğretmen Akademisi modelinde yeni farklı unsurlar olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar