İyileri teşvik kötüleri ifşa

Yeniden diriliş miladı diye adlandırdığım 15 Temmuz'dan sonra, Türk milleti olarak unuttuğumuz kabiliyetlerimizi yeniden hatırlamaya başladığımız gibi, sırtımızdaki keneleri de daha net teşhis eder...

Yeniden diriliş miladı diye adlandırdığım 15 Temmuz'dan sonra, Türk milleti olarak unuttuğumuz kabiliyetlerimizi yeniden hatırlamaya başladığımız gibi, sırtımızdaki keneleri de daha net teşhis eder olduk.
Bugün Türkiye, "asimetrik savaş" sürecinde PKK'sı, FETÖ'sü, DEAŞ'ı ve daha bilmem ne belası ile 7 düvele karşı mücadele verirken, aylardır dikkat çektiğim bir konu vardı; bu savaşta gerçekten kimin yanında olduğunu bilemediklerimiz, yığınca teşvike rağmen saldırı altındaki ekonomiye destek vermeyen iş dünyası ve hükümetin icraatına takoz olan bürokrasi…
Devletin en tepesinden gelen ses, "olağan şüphelilere" dikkat çekiyor; "yatırımını erteleyen, ekonomiye saldıranlarla aynı saftadır…" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkeyi canı pahasına savunan yiğitler sizlere örnek olsun."
Peki ya Başbakan'ın kadın girişimciler toplantısındaki sözleri? "Bürokrasiden dolayı hızlı yol alamıyoruz. Bu mazeretlerden vatandaş bıktı usandı, siyasete de ülkeye de zarar veriyorlar." Başbakan'ın sözünü ettiği, benim BGYGÖ adını verdiğim yasal ama şer örgüt; Bugün Git Yarın Gel Örgütü… Avrasya Tüneli gibi uygarlığa yeni boyut getiren projeyi inançları şöyle dursun, Başbakan Yıldırım'ın ifadesiyle "1.5 yıl geciktirdiler." Neden? Ben bunu ihanetle bir tutuyorum ama bürokrasinin hantal üyeleri buna "mevzuat" diyor.
Son olarak ekonomiyi canlandırmak için hükümetin aldığı KOBİ'lere 50 bin liralık destek atılımına bakın… AK Parti iktidarlarını diğerlerinden ayıran, verdiği sözü tutmasıdır. Ancak FETÖ ile ÇETÖ arasında pozisyonlanmış bir kısım bürokrat; ya ihmal veya ihanet ile bunu dahi yavaşlatabiliyor.
Misal KOSGEB mi KÖSTEK mi olduğunu anlamadığımız yapı, ekonomiyi canlandıracak KOBİ'lere krediyi ulaştırmada maharet göstermek yerine mazeret üretmekle meşgul... FETÖ'cüleri temizlediklerini savunuyorlar fakat bireysel çıkarı peşinde koşanlar diye tanımladığım ÇETÖ elemanlarıyla iş tutuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar