Geceye değil şafağa yatırım

Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı desteklerin, bölge için şimdiye dek açılan en kapsamlı ve işe yarar paket olduğunu yazmıştım. Gelişmeler, bu tespiti...

Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı desteklerin, bölge için şimdiye dek açılan en kapsamlı ve işe yarar paket olduğunu yazmıştım. Gelişmeler, bu tespiti doğruluyor. Sonuçta bölgede telefonlar çalmaya başladı ve yatırımcılar bu yeni imkândan istifade etme niyetini açıkladılar.
Bölge ekonomisi için konuştuğum pek çok yatırımcı, getirilen teşvikleri ve yeni uygulamaları son derece cazip bulduklarını söylerken tek çekincelerinin "güven ortamı" olduğunu belirttiler.
Dubai'de Sabah'ın gayrimenkul yatırımcılarına verdiği yemeğe katılan Körfez sermayedarları da konuyla ilgilendiklerini anlatıyordu bana. Hatta 1 milyar dolarlık portföye sahip Dubai merkezli fon yöneticisi "sizin yatırımcınız, gelecek için karamsar, oysa biz ülkenize bazı girişimcilerinizden daha fazla inanıyoruz" demişti.
Bu söz dikkatimi çekti. Neden acaba böyledir diye. Anladığım, ordumuzun savaşta olması, darbeci haydutların temizlenme sürecinde peş peşe gelen haberler ve günlük gelişmeler, bizim yatırımcının ufkunu karartmış.
Oysa buna hakkımız yok. Zira bugünün şartlarının aynı kalacağı saplantısı, bu zihinleri bulandırıyor. Ülkenin yarınına güven, şu anda savaşan ordumuza inanç ve daha da önemlisi ekonomiye destek noktasında bulanık bu zihinlere mesajım şu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar