Eski köye yeni adet getireni töre yapmasak

Eskiden bilişim etkinlikleri haftası iple çekilir, fuar alanı binlerce ziyaretçiyle dolar, taşardı. Şimdi aynı coşkuyu, inovasyon alanında yaşıyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2012'den...

Eskiden bilişim etkinlikleri haftası iple çekilir, fuar alanı binlerce ziyaretçiyle dolar, taşardı. Şimdi aynı coşkuyu, inovasyon alanında yaşıyoruz.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2012'den beri düzenlediği İnovasyon Haftası, bu yıl "girişimciliği" de bünyesine kattı.
Çokda iyi yaptı.
İnovasyon kültürünü bütün yurda yayma misyonu, sonraki aşamada yenilikçi girişimcileri şart koşuyordu zaten. Şimdi TİM'in bu organizasyon kabiliyeti, yeni nesil girişimcilerden gelecek üretim değerini ekonomiye katmak olacak.
Peki, her şey böylesine yolunda mı gidiyor dersiniz?
Burada TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin dün salondaki binlerce gence hitap cümlesini alıp, devamında yıllara dayalı gözlemlerimi dillendireceğim.
"İnovasyon ve girişimcilikle ilgili sizlerden beklentimiz net: Eski köye yeni adet getirmenizi istiyoruz. İhtiyacımız olan tek şey, hayal gücü." Yerinde bir mesaj, eski köye yeni adet getirmek zaten inovasyonun bizim dildeki karşılığına denk düşen deyim. "Bir gencimizi dahi farklı düşünmeye yönlendirebilirsek hedefimize daha çok yaklaşacağız" diyor Büyükekşi.
Gözlemim şudur ki 6 yılda inovasyon ve benzeri etkinliklerle değil "bir", binlerce gencimizi yeniliğe sevk etmişiz. Ancak yenilik üretmedeki becerimizi ne yazık ki bu yeniliği iş fikrine, endüstriye dönüştürmede yeterli olamamışız.
Bana göre TİM farkındalık oluşturmak ve destek oluşturma gayretini sergilemiş, başarısını ispat etmiştir.
Fakat diğer kurumlarımız inovasyon yarışına aynı coşkuya katılamamıştır.
Misal bilim adına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar