Eşiği atlamak ya da tenekeci kalmak

Ben okuma yazma bilmeyen bir babanın, lise mezunu oğluyum ve şimdi bana fahri doktora onuru veriyorsunuz...Bu sözler Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya ait. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ndeki törende cübbe...

Ben okuma yazma bilmeyen bir babanın, lise mezunu oğluyum ve şimdi bana fahri doktora onuru veriyorsunuz...
Bu sözler Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya ait. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ndeki törende cübbe giyerken annesini de sahneye çağırıyor:
"Bütün başarılarımın arkasındaki varlığım" dediği...
Fuat Tosyalı'nın sanayici serüveninin belgeselinde annesi Hacı Pervin Tosyalı'nın şu sözü kayda değer:
"Uyurken çocuklarımın üzerine güneş doğmadı..." Fuat Bey teşekkür konuşmasında "işin sırrı çalışmak" derken gerek şartı da tanımlıyor: "Babamın tenekeci dükkânında başlayan mücadele bugün 3 kıtada 80 ülkede 10 bin istihdamlı sanayiye dönüştü. Ben eşiği, büyük resmi görerek aştım. Tenekeciliğe devam etmek yerine dönüşümü yakaladım."
MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve meslektaşım Vahap Munyar ile birlikte Osmaniye'ye uçarken Fuat Tosyalı bu kentteki yatırım öyküsünü özetliyor:
"9 yılda 1.7 milyar $'lık yatırım yaptık.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 2003-2007 döneminde Kaymakam olan İskender Yönden, ailemizin İskenderun'daki yatırımlarını yakın izlemeye aldı. 2006'da aradı ve "sizi Toprakkale'ye de yatırıma bekliyoruz" dedi.
Tosyalı, Kaymakam Yönden'in bu davetini ilk aşamada geçiştirdi ancak Yönden işin peşini bırakmadı; derken Holding CEO'su Suhat Korkmaz devreye girince Toprakkale'ye gidildi.
Yönden "yatırım için ne kadar arsa lazım" diye sorunca Tosyalı "200 dönüm isteriz" deyiverdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar