Ekonomik soykırım ihtimali sıfırlanıyor

Yarın bizler anayasa değişikliği referandumu için sandığa oy atarken aslında neyi tercih ettiğimizi, tek boyutlu değerlendirmeye yatkınız. Oysa bu tercih, önümüzdeki...

Yarın bizler anayasa değişikliği referandumu için sandığa oy atarken aslında neyi tercih ettiğimizi, tek boyutlu değerlendirmeye yatkınız. Oysa bu tercih, önümüzdeki yüzyıla dairhayati tercihi içeriyor.
Dünyanın Avrasya coğrafyasında yeniden şekillendiği güç liginde Türkiye, bu tercihiyle, pozisyonunu da saptayacak.
Ya eski dünya (ABD, AB) ile mevcut ezberleri üzerinden devam edecek veya yeni dünyanınbaşat aktörleri arasında oyun kurucu vasfını güçlendirecek.
Ekonomik soykırımlarla geleceğimizi budayanların elimize tutuşturduğu Türkiye Kullanım Kılavuzu'nu reddedip, ilk kez kendimizin yazdığı Milli Kullanım Kılavuzu ile aslında bizler ileride bize yeni ekonomik soykırımlar uygulanması ihtimalini de sıfırlayacağız.
Bir ülkenin, kendi çıkarları doğrultusunda başka bir ülke üzerinde politik, askeri, sosyal, kültürel ve ekonomik üstünlük sağlamak için dengesiz üstünlük çabasına bu ad veriliyor. Amaç, diğer ülkenin ekonomik olarak bağımsızlığını kaybetmesi, ekonomik şantaj ile istenen yaptırımların yapılmasını sağlamak. Öykü ne kadar da tanıdık geliyor değil mi?
Ekonomik soykırım ifadesi Michael Chossudovsky'ye ait. Yeni Liberalizm kitabında, sona erdirilemeyen yoksulluk döngüsünü anlatır ve bu çemberden çıkmak için ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasının önemine işaret eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar