Dünyanın tam ortasında olmak

Dünya haritasını ister kuzeyden güneye, ister doğudan batıya ölçün, Türkiye tam ortada yer alıyor ve artan jeopolitik önemi yüzünden fırsatı da tehdidi de çoğalıyor.Bu çetin...

Dünya haritasını ister kuzeyden güneye, ister doğudan batıya ölçün, Türkiye tam ortada yer alıyor ve artan jeopolitik önemi yüzünden fırsatı da tehdidi de çoğalıyor.
Bu çetin coğrafyanın gündemimize getirdiği işgalci FETÖ belası, PKK ve diğer terör musibetleriyle zaten çok yoğun mücadele içindeyiz. Fakat bunu yaparken, kader denk noktasında beliren fırsatların gereğini de yerine getiriyoruz.
23. Dünya Enerji Kongresi, bunlardan biri... Bayrak taşıyıcı havayolumuz THY'nin dünyada en fazla yere uçuyor olması, havacılıkta bu fırsatları yakaladığımızı gösteriyor. Bugün ev sahibi olduğumuz Kongre, aynı başarıyı enerjide gösterdiğimizin ifadesi...
Dünyanın tam ortasında iseniz hele ki kıtalar kavşağındaki konumunuzla 'enerji köprüsü' olmak, kaçınılmazdır. Nitekim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak batı ile doğunun bu enerji köprüsü ile kalıcı barışa katkının altını çiziyor.
Anadolu'nun sahipleri bizler, enerjide "barış için paylaş" mottosu ile yola çıkarken, sadece Türkiye'nin enerjideki arz güvenliğini değil, yakın coğrafyalar, hatta kürenin bütününde istikrar unsuru olduğumuzu belirgin kılıyoruz.
Benim sürekli altını çizdiğim husus, havayolu ulaşımı ve enerjide gösterdiğimiz başarının, finans, fuarcılık, lojistik, gıda ve benzeri alanlarda çoğaltılabileceği gerçeğini gündeme getirme zorunluluğumuzdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar