Dijital lanetle nasıl baş ederiz?

Eğer bir kez telefonunuzu veya adres bilgilerinizi birilerine kaptırmışsanız, dijital lanetin pençesine düşmüşsünüz demektir. Kredi kartını iptal edemeyenler, cep telefonu, reklam panosuna dönenler, müşteriye...

Eğer bir kez telefonunuzu veya adres bilgilerinizi birilerine kaptırmışsanız, dijital lanetin pençesine düşmüşsünüz demektir. Kredi kartını iptal edemeyenler, cep telefonu, reklam panosuna dönenler, müşteriye sadakat adı altında her an mesaj ve çağrı ile taciz edilenler, elektronik postası, dijital teröristlerce kirletilenler, yeni dünyanın yeni mağdurlarını oluşturuyor.
Bir banka işlemi neticesinde ele geçirdikleri telefon numaranız veya e-posta adresiniz, lanet sürecini tetiklemiş oluyor. Bir mağazadasınız.
Kasadaki bayan gayet yumuşak bir ses tonu ile sizden "faturaya yazacağım telefon?" bilgisi rica ediyor. İşte siz de artık lanetliler ordusuna dâhil edildiniz.
İşin en dramatik örneği, "alış veriş kartı" veya "marka sadakati" programları çerçevesinde doldurduğunuz formlarla oluşanlardır. Adres bilgileriniz, yalnızca cep veya e-posta değil aynı zamanda oturduğunuz ev, çalıştığınız işyeri ile de Dijital Lanet'in kapsama alanına girdiniz demektir.
Hele ki kredi kartınız var ise bu lanetin size sürgit ekonomik kayıpları da sistematize etmesi, kaçınılmaz hale gelmektedir. Bir kez terörize edilmeye görün; cebinizi kapasanız, kredi kartınızı kesip atsanız ve e-postanızı iptal etseniz dahi eviniz ve işyerinizde, broşür, mektup veya benzeri şeylerle taciz edilmeniz kaçınılmaz hale gelmektedir.
Peki, ne yapacağız? Öncelikle tıpkı "koruyucu hekimlikte" olduğu gibi, alışverişlerde veya orada burada bizden telefon isteyenlere ASLA telefon 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar