Barışın enerjisi

Bütün paydaşların ortak çıkarlarının gözetildiği bir ekosistem...Enerji konferansında Bakan Albayrak'ın altını çizdiği hayati konu... Zira her toplum dinamizmini dayandıracağı enerjiye ihtiyaç...

Bütün paydaşların ortak çıkarlarının gözetildiği bir ekosistem...
Enerji konferansında Bakan Albayrak'ın altını çizdiği hayati konu... Zira her toplum dinamizmini dayandıracağı enerjiye ihtiyaç duyar ve küredeki çatışmaların arkasında yatan temel unsurların başında geliyor enerji.
İstanbul'un ev sahibi olduğu ve küresel aktörlerinin yer aldığı konferans ile dünyaya aktarmak istediğimiz, bu işi bütüncül yaklaşımla ele almanın ve herkes için en iyi ortak çözümün enerji üzerinden bulunabileceği gerçeğidir.
Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vurguladığı gibi 3T ile karar masasındadır. Bu 3 T; (T) edarik, (T)ransfer ve (T)üketim kelimeleriyle şekilleniyor. Petrolün veda çağında alternatif enerji kaynaklarının geliştirildiği bu dönemde çatışmaların özündeki negatif enerjiyi bertaraf etmek, herkes için kazan/kazan formülünden geliyor.
Yeni ufukları kucaklamak istiyorsak, enerjinin herkes için gerekli ama bir o kadar da dağılımının adil olması şarttır. Enerji dünyasının kucaklanmasında üstlendiğimiz rol, sorunlu coğrafyadaki çatışmalara kalıcı çözüm getirmek için fırsatlar barındırıyor olabilir. Biz de zaten bunları belirgin kılmak, açığa çıkarmak için gayret ediyoruz.
Barış ve kalkınma yapıcı unsur olarak enerjinin kullanılmasına mecburuz da... Giderek birey bazında bağımlılık sergilediğimiz enerjiyi ucuza, güvenli ve sürdürülebilir üretirken üzerinde yaşadığımız gezegene karşı sorumluluklarımızı ihmal etmiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar