Afrika’da Türk öyküsü yazmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kapsamlı yeni bir Afrika gezisi daha… Onca yoğun gündem içinde Afrika'ya zaman ayırmak, ödülleri yılların gerisinde saklı vizyonun gereği… Zira Afrika...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kapsamlı yeni bir Afrika gezisi daha… Onca yoğun gündem içinde Afrika'ya zaman ayırmak, ödülleri yılların gerisinde saklı vizyonun gereği… Zira Afrika Yüzyılında bizler bu kıtaya büyük önem veriyoruz.

Sevdiğim bir Afrika atasözü vardır.

Aslanlar kendi hikâyelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikâyelerini dinlemek zorundayız. Biz de bu kıtada kendi "aslan öykülerimizi" yazmayı sürdürüyoruz.
Batılı avcıların palavra öykülerini daha uzun süre dinlemek zorunda kalmayacağımız kesin.

Cumhurbaşkanı ile daha önce bu kıtaya yaptığımız seyahatlerde benim dikkatimi çeken, bu bakir ve muhteşem coğrafyanın bize gösterdiği özel önem olmuştur. Zira biz Türkler bu kıtada Batılılardan çok farklı "beyaz adam" profili çiziyoruz.

Afrika gezilerimin birinde bir Gineli; "siz nasıl beyazsınız? Beyaz adam gelir vurur alır gider… Siz yardım etmekle kalmıyor, sevginizi de veriyorsunuz. Bana göre siz, rengi beyazlaşmış zenci olmalısınız…" diyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar