81 validen istedim ay sonu ilan edeceğim

Cumhurbaşkanı, istihdam seferberliği kapsamında 1-6 Mart tarihleri arasında 413 bin 444 kişilik ilave istihdam sağlandığını belirterek, “Valilerden ay sonu itibarıyla rakamları isteyip, ilan edeceğim”...

Cumhurbaşkanı, istihdam seferberliği kapsamında 1-6 Mart tarihleri arasında 413 bin 444 kişilik ilave istihdam sağlandığını belirterek, “Valilerden ay sonu itibarıyla rakamları isteyip, ilan edeceğim” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'ya gerçekleştirdiği günübirlik çalışma ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 7 Şubat'ta başlattığı istihdam seferberliğinin takibini valilerin yaptığını belirten Erdoğan, "Valilerden ay sonu itibarıyla rakamları isteyeceğim.
'Neticeyi getirin bakalım' diyeceğim" dedi.
Türkiye'ye karşı ciddi bir ekonomik savaş olduğunu anlatan Erdoğan, istihdam seferberliğine katılanları ilan edeceğini vurgulayarak, "1-6 Mart tarihleri arasında 413 bin 444 artı istihdam sağlanmış. 1.5 milyonu yakalayalım. Hele hele şimdi bir de mevsimlik işçiler geliyor" diye konuştu.

100 MİLYAR $'DA KARARLIYIZ
Rusya ile Türkiye arasında gerçekleştirilen Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında görüşülen konulara da değinen Erdoğan, şöyle konuştu:
"İki yıllık bir aradan sonra, bu toplantıyı normal akışına tekrar inşallah sokmuş olduk. Moskova'daki toplantıda, askeri, ekonomik, ticari, kültürel ve bölgesel konular da dahil olmak üzere etraflıca bir çalışma gerçekleştirdik.
Ticaret hacmimiz 38 milyar dolara kadar çıkmıştı. Malum olaydan sonra 17 milyar dolara düştü. Şimdi kararlılıkla inşallah yeniden 100 milyar dolar hedefimize yönelik adımlarımızı atmaya başlayacağız."

RUSYA İLE ET PAZARLIĞI
Rusya'dan tarım ürünlerinin her çeşidinde yasakların kalkmasını istediklerini anlatan Erdoğan, "Bu konuda henüz arzuladığımız noktada değiliz. Bu nedenle özellikle yaş sebze ve meyve konusu üzerinde önemle durduk. Yaptırımların bütünüyle kaldırılmasında ısrar ettik. Binali Bey (Yıldırım) ile Medvedev'in yaptıkları görüşmede dile getirilen tutar tabii ki çok düşük;
19 milyon dolarlık bir şey. Dolayısıyla pek bir işe yaramaz. Bizim asıl hedefimiz, geçmişteki noktayı yeniden yakalamak. Özellikle domates ve salatalık, üzerinde ısrarla durduğumuz ürünlerimiz. Onlar bizim kırmızı et ithal etmemizi istiyorlar. 'Buna ihtiyacımız yok, ama olursa sizi tercih edebiliriz' dedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar