5G büyük fırsat olacak

Türk Telekom CEO'su Paul Doany, "5G bizim için büyük bir fırsat olacak. Bu alanda yatırımlarla büyüyebiliriz" dedi. Londra'da gerçekleştirilen 5G Dünya Zirvesi'nde konuşan Doany, 5G'nin mevcut ve potansiyel kullanım...

Türk Telekom CEO'su Paul Doany, "5G bizim için büyük bir fırsat olacak. Bu alanda yatırımlarla büyüyebiliriz" dedi. Londra'da gerçekleştirilen 5G Dünya Zirvesi'nde konuşan Doany, 5G'nin mevcut ve potansiyel kullanım alanları ile operatörlere sunacağı yeni iş imkânları ve ek kazançlarından bahsetti, Türk Telekom'un 5G yatırımlarını anlattı.

İŞBİRLİĞİ KAÇINILMAZ
Doany, "5G bizim için büyük bir fırsat olacak. Bu alanda yatırımlarla büyüyebiliriz. Biz kendi şirketimiz Argela ile teknoloji yatırımları yapıyoruz. RAN Slicing (baz istasyonu şebekesini dilimleme) ve 5G bunlardan bazıları. Öte yandan sabit hatlar alanında da güçlüyüz. Sabit hatlarla ilgili diğer operatörlere de katkılar sağlıyoruz. Yani hem ağ hem de servis hizmetlerini sunarken diğer yandan 5G'yi kullanarak teknoloji de sunacağız" dedi.
Katılımcılara Türkiye için geliştirdikleri altyapı kiralama modelleri ve getirileri hakkında da bilgi veren Doany, operatörlerin, 5G'nin sağladığı yüksek veri hızı ve kapasitesini karşılamak, yatırım maliyetlerini azaltarak getirilerini artırmak için altyapıda işbirliği modellerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Doany konuşmasına şöyle devam etti: "Üç tane bilgi teknolojileri şirketimiz var. Bu şirketlerde 2 bin insan çalışıyor. Bunlardan birisi İnnova güçlü ve güvenilir bir şirket olmak yoluna devam ediyor. Argela ise teknoloji geliştirme, Ar-Ge şirketimiz. ProgRAN, baz istasyonlarını uzaktan programlanabilir bir şekilde dilimleme (Programmable RAN Slicing) gibi teknolojiler üzerine yoğun çalışmalar yürütüyor. Fikirlerin test edilebildiği bir şirket. Üçüncü şirketimiz ise Sebit, eğitim içerikleri sağlıyor. Bu şirketlerimiz pazarda nasıl daha çok büyüyebiliriz diye araştırıyor. Ben ile strateji ve iş geliştirme departmanımdaki çalışanlarımız daha çok pazarda öne çıkabilecek ve rekabet edebilecek inovatif çözümler sunmaya çalışıyoruz."

İNTERNET ÇOK YAVAŞ
Paul Doany, "Hâlâ çok daha yavaş hızlarda internete sahip olan insanlar var. 5G, benzetme yapacak olursak sabit hatlar gibi uzun vadede hayata geçebilecek. Tabii bu uzun dönemde yapılacak yatırımlara da bağlı. Uydular uzak alanlardaki kapsama açısından çok önemli. Bu da söz konusu alanlardaki bağlantıyı geliştirebilecek" diye konuştu.


Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen zirve, 5G teknolojilerindeki yeni açılımlar ve yakın geleceğin yeni nesil iletişim ağlarını konuşmak üzere dünya genelinde 2 binden fazla telekom profesyoneli ile 80'i aşkın telekom şirketi ve 175'in üstünde konusunda uzman konuşmacıyı bir araya getirdi.

TAKIMLAR KURARAK ÇALIŞIYORUZ
Başarıyı yakalamak için dikey alanlardaki fırsatlara odaklanan takımlar oluşturduklarını belirten Doany, "Bir takım sağlık alanına, birisi enerji alanına ve birisi ise eğitim dikey alanlarına yoğunlaşıyor. Akıllı şehirler üzerine yoğunlaşan takımlar da var. Ayrıca dijital şirketlerle çalışıyoruz. Kendilerini dönüştürmeye ihtiyacı olan şirketlere yoğunlaşıyoruz ve risklerinin ilk kısmını biz alıyoruz. Telekom kısmı ise kendi alanına odaklanıyor" şeklinde konuştu.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar