5 milyar $’lık otoyol bizden

Katar Kuzey Otoyolu’nun yapımını sürdüren, stat projesini de Al Jaber Engineering’le birlikte 2020’de tamamlayacak olan Tekfen Grubu, ülkede son 12 yılda 5 milyar dolarlık işe imza atı Expo Turkey by Qatar, Türkiye ile...

Katar Kuzey Otoyolu’nun yapımını sürdüren, stat projesini de Al Jaber Engineering’le birlikte 2020’de tamamlayacak olan Tekfen Grubu, ülkede son 12 yılda 5 milyar dolarlık işe imza atı

Expo Turkey by Qatar, Türkiye ile Katar'ın ilk kez düzenlediği uluslararası fuar... İlki olması açısından son derece önemli ve seneye yenisini yapacağımızdan, ileri iyileştirme alanlarını bugünden belirlemekte fayda var. Öncelikle tanıtımın daha etkin yapılması gerekiyordu.
Türk'ün Türk'e reklamına değil, yabancının bu fuara cezbedilmesine ihtiyacımız var.
Zamanlama, fuarların başarısında önemli etken. Misal Expo Turkey by Qatar'ın, uluslararası motosiklet fuarına denk gelmesi, ziyaretçi sayısını azaltmış. Ayrıca Katar'da okul tatili düşünülmeli ve kenti boşaltan tatilciler hesaba katılmalıydı. Yer itibarıyla kentin ortasındaki büyük fuar alanı yerine daha uzak mekân, katılımı sınırlandırabiliyor.

EKSİKLİKLER GİDERİLİR
Bir başka iyileştirme alanımız; sahipliğe dair... Türkiye'nin büyük faydalar umduğu bu fuara katılım, bakan düzeyinde bekleniyordu, fakat referandum sonrasındaki siyasi trafik yüzünden açılış müsteşar düzeyine indi.
Mütekabiliyet sebebiyle Katar'daki sahiplik de bu seviyeye inince liderler zirvesi de dahil, fuarın en üst düzeyde temsili zayıf kaldı.
İnancım, bu eksiklerin gelecek yıl giderileceği ve daha görkemli yeni sürümüyle Expo Turkey by Qatar'ın başarılı olacağıdır.
Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt'un, organizyonunu üstlendikleri ve 19-21 Nisan'da ilki düzenlenecek olan Katar Expo ve liderler zirvesine daveti üzerine, 19 Nisan sabahı Doha'ya indik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar