Başkahraman öğretmen

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2023 Eğitim Vizyonu sunumundayız. Kürsüde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk var; "öğretmen yetiştirmeyi dönüştürmeden eğitim sistemini kuramayız."...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2023 Eğitim Vizyonu sunumundayız. Kürsüde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk var; "öğretmen yetiştirmeyi dönüştürmeden eğitim sistemini kuramayız." Başkahramanı öğretmen olan bir sistemle ancak, yarınları inşa edebiliriz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Akşemsettin'siz Fatih'lerin, İbn Kemal'siz Yavuz'ların olamayacağını vurguluyor ve öğretmenlik meslek kanunu müjdesini vererek, 2023 Eğitim Vizyonu'na tam desteğini açıklıyor.
En mükemmel eğitim sistemini geliştirseniz dahi, bunu hayata geçirecek kadroların olmayışı, başarı getirmez. Öğretmen, bu sistemin dinamosudur ve niteliği, gelecek nesillerin uygarlık kalitesini belirler. Talim kadar terbiyenin, beyinleri bilgi ile doldurmak kadar gönülleri doyurmanın hayati önemi var.
Eğitimdeki vizyon değişimi, herkesin ve her kesimin katılımı ile hayata geçecek bir süreçtir. Üstelik bu uzun sürer ve sonuna dek bu vizyona sadakat gerektirir. Tıpkı çınar dikmek gibidir. Başarı, yılların gerisinden gelir.
Finansal tedbir geliştirseniz, doğru veya yanlış olduğunu anlamak için size aylar yeter. Sağlıkta alacağınız kararların işe yarayıp yaramadığını, yıl içinde görürsünüz. Fakat eğitimde eğer hata yaparsanız, bir hatta birkaç nesli yitirmiş olursunuz.
Dünkü 2023 Eğitim Vizyonu'nda öğretmeni yüceltmek yanı sıra onu yeniden tanımlayacak adımların müjdelenmesi, daha iyi bir Türkiye inşasında bana umut verdi. Neticede iyi öğretmenlerin elinde şekillenecek iyi nesillerden söz ediyoruz.
Sözleşmeli öğretmenlerin görev süreleri, ücretlerin artıyor olması, elverişsiz şartlarda çalışanlara teşvik, öğretmen ve müdürlerde yüksek lisans yanı sıra başarılı öğretmenlere yurtdışı imkânı, okul yöneticilerinin atanmasında liyakat ilkesi, okulları geliştirme bütçesi ve diğerleri...
Öğretmeni dönüştür, onu başkahraman yap ve öğrencinin gelişimindeki olağanüstü mucizeleri izle... Sadece okulları değil velileri dahi dönüştürebilecek potansiyelin anahtarı, nitelikli öğretmenlerdir. Bu vizyonun başarı kriteri de başkahraman öğretmenleri var etmek olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar