Not mafyası saldırıya geçti

Hem de üçü bir arada... Küresel kriz sabıkalılarından Standart&Poor's, Fitch ve Citi'nin Türkiye'deki kur hareketliliğini tahrik eden açıklamalarını okuduk. Tıpkı bundan önceki seçimde olduğu gibi...

Hem de üçü bir arada... Küresel kriz sabıkalılarından Standart&Poor's, Fitch ve Citi'nin Türkiye'deki kur hareketliliğini tahrik eden açıklamalarını okuduk. Tıpkı bundan önceki seçimde olduğu gibi, sandığı ekonomi üzerinden etkileme amacındalar.
Not mafyasının teyzesi olarak bilinen Moody's, 2001'de Türkiye'nin kredi notunu 6 puan birden indirerek krizi ateşlemiş ve o dönemde ülkeye büyük kayıplar yaşatmıştı.
İzleyen süreçte Ak Parti hükümetlerinin aldığı tedbirler, artan ihracat, katlanan milli gelir ile ekonomi güçlenmiş, not mafyasının sesi soluğu kesilmişti.
2011'de %8.8'lik büyümeye imza atan Türkiye, "2023 hedefleri" üzerinden gelişmiş ilk 10 ekonomi arasına girme hedefini ilan edince, not mafyası dâhil, pek çok yabancı kurum, yerli işbirlikçileriyle ortaklaşa operasyonları başlatmıştı.
Gezi gerginliği, 17-25 Aralık operasyonları, hangi merkezden geldiği belirsiz 5.5 puanlık faiz artışı, FETÖ haydutlarının 15 Temmuz işgal girişimi ve peş peşe gelen algı operasyonları... Önceki seçimlerde Türkiye'yi "Kırılgan Beşli" üyesi diye damgalayıp cari açığı yüzünden en kırılgan ülke ilan etmişlerdi.
Bunların hiçbiri işe yaramamış, seçimin ardından aynı çetelerin yaptığı yorumlar geceden sabaha dönüşerek "Türkiye yükselen yıldız" methiyesine evrilmişti. Şimdi önümüzde sandık var ve 24 Haziran'a dek benzeri algı operasyonlarının süreceği ortada...
Küresel haydutlardan bu aşamada piyasaları tedirgin etmeleri ve döviz üzerinden bu tedirginliği durgunluğa tevil için yeni saldırılar düzenlemeleri beklenebilir. Bize düşen sükûneti elden bırakmamak ve bildik senaryonun kaybeden figüranı olmamaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar