Yerli yazılımla küresel başarı

Bize küresel düşünen yöresel davranan ve töresel yaşayan yazılımlar gerek... Küresel düşüncesiyle rekabet avantajı sağlayacak, yöresel davranarak iş, ilişki, iletişim ve bilgi süreçlerimizi...

Bize küresel düşünen yöresel davranan ve töresel yaşayan yazılımlar gerek... Küresel düşüncesiyle rekabet avantajı sağlayacak, yöresel davranarak iş, ilişki, iletişim ve bilgi süreçlerimizi yönetecek, töresel yaşayarak çalıştığı kurumun iş kültürünü yansıtacak yazılım.

Yazılımda töresel yaşamak ne demek? Şu demek... Başka kültürlerin iş yapma şekline göre tasarlanmış paket yazılımları alıp kendi ülkenizde, sektörünüzde ve sizin kurumunuzda uygularken, sizin rutinlerinizde olmayan araçlara para öder, o pakette olmayan kendi kurum rutinlerinizi de eksik bırakırsınız.

Kaldı ki kendi ülkenin yerli ve milli yazılımıyla yola çıktığında, gelişen ihtiyaçlarına, senin dilinden ve iş kültüründen gelen yazılımcılarla çözüm üretir, kullandığın yerli yazılım firmasıyla birlikte büyürsün. Tersi olursa? Olacağı şu: Elin marka yazılımını besler, ürettiğin bilgileri o markanın ülkesine aktarır, muhtemel dijital ambargoların kurbanı olursun.

Dijital ambargo mu? Misal iş yazılımlarının tekeli haline getirdiğimiz SAP, bir Alman şirketidir ama Amerikan güdümüyle şu uyarı e-postasını iletmiştir %90'ında kurulu bulunduğu orta ve büyük boy Türk şirketlerine: "İran'la iş yaparsan, SAP kullanamazsın." Bunun anlamı, her şeyini yönettirdiğin yazılımın huyuna suyuna gitmek zorunda olduğundur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar