2023 kadın gücü olmadan gerçekleşemez

Kadını dışarıda bırakan hiçbir sistem, sürdürülebilir olamaz. Sorun, ekonomiden eğitime, sosyal hayattan yönetime dek hangi modeli kullanacağımız ve kadın varlığımızı daha etkin/ yetkin...

Kadını dışarıda bırakan hiçbir sistem, sürdürülebilir olamaz. Sorun, ekonomiden eğitime, sosyal hayattan yönetime dek hangi modeli kullanacağımız ve kadın varlığımızı daha etkin/ yetkin değerlendireceğimizdir.
Sabah'ın "2023 Türk Kadını" toplantısında, Ak Parti Mv. Ravza Kavakçı, sanatçı Hülya Koçyiğit, işkadını Suzan Toplusoy, Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut, Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof.
Dr. Neşe Kavak, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.
Deniz Bayrakdar, ATV'den Esra Erol ve sunucu Ebru Akel ile bir araya geldik.
Ravza Kavakçı, dünyada artan şiddete dikkati çekiyor ve "kadına yönelmesi daha fazla" tespitinde bulunuyor.
Parlamentoda kadın varlığının 2002'deki %4 düzeyinden bugün ulaştığı %17 seviyesinin daha da yükselebileceğini belirtiyor.
Hülya Koçyiğit, kadına yönelik şiddeti azaltmada medyanın önemine vurgu yapıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadına dair üst politika oluşturmadaki yapıcı rolüne değinerek "liderliğin" katkısını örneklendiriyor.
Nilüfer Bulut, kadının istihdama katılım sürecindeki zorlukları örneklendirirken Türkiye'nin bu alanda başardıklarına değiniyor ve alınacak daha uzun bir yolumuz olduğunu söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar