Zirveden 10 gün önce Washington'da ne oldu?

Biden’ın yolsuzluklar ile mücadeleyi ABD’nin dış politikasının ve ulusal güvenlik çıkarlarının en önemli boyutu olarak...

3 Haziran Perşembe günü Beyaz Saray bir Başkanlık talimatı (Memorandum) yayınladı. Bu talimatın tam başlığı 'Memorandum on Establishing the Fight Against Corruption as a Core United States National Security Interest' (Yolsuzluklar ile mücadeleyi Amerika'nın Ulusal Güvenlik Çıkarlarının Merkezi Oluşturmak İçin Memorandum)

Bu başkanlık talimatı ile Biden yabancı ülkelerdeki yolsuzluklar ile ilgili ellerinde bilgi ve delil bulunan değişik Amerikan kurumlarının, örneğin ulusal güvenlik ajansı, CIA, Hazine, FBI, savunma bakanlığının daha etkin işbirliği içinde çalışmalarını ve ellerindeki bilgiyi diğer kurumlarla paylaşarak etkin sonuçları bir an önce almalarını istiyor.

Clinton yönetimince oluşturulmuş olan Financial Action Task Force (Mali Eylem Görev Gücü) grubunun daha etkili olması ve özellikle yolsuzluklar sonucunda saklanılan paraların nerelerde olduğunun araştırılmasına öncelik verilmesini de istiyor. Kara para aklayanların da bulunup adlarının açıklanması da istendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar