Zihinsel Epididymal Hypertension

New York'ta son derce başarılı çalışmalar yapmakta olan Ankaralı psikiyatrist arkadaşım ile sıkça buluşup konuşuyoruz. Bir yıl önce ilk tanıştığımızda benimle arkadaş olmaya tedirgin yaklaştığını görüyordum...

O dönemi aşıp normal arkadaşlığımız başlayınca bana o dönemi biraz anlattı.
İlk tanıştığımızda benim aslında hemen acilen Bellevue Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi atına alınmam gerektiğini düşünmüş.
Bellevue Hastanesi New York’ta psikiyatrik tedavilerin yapıldığı hastanedir.
'Criminally insane' olarak nitelendirilen çok tehlikeli hastalar o hastaneye yatırılır. Arkadaşım aslında başta benim o bölüme hemen gönderilmem gerektiğini düşünmüş.

MESELE SADECE GENDE DEĞİL 

Sonra ona dedemi ve babamı anlattım, onların hayatını duyunca "Eh sende bu delilik genetikmiş de mesele anlaşılıyor" dedi.
Kendisi uzun süredir Türkiye’den uzakta ve ülke koşullarından kopmuş olduğundan benim bu ruh halime güçlü katkısı olan ülke şartlarından bihaberdi.
"Genlerim böyle olabilir ama durumumu bu kadar daha da kötü yapan şu ülke koşulları da var"diye olup bitenleri ona anlattım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar