Yeniden okumak

En çok başvuracağımı düşündüğüm kitaplar bölümünde en önde bir yeri boş bırakmak zorundayım

Arkadaşımızın ameliyatını beklemek sürecinde eşine yoldaşlık etmek için hastanedeyken, "Yanında okumak için ne getirdin" diye sordum.

Aynı kuşaktan olduğumuz için profesör arkadaşımın bir bilgisayar göstermesini gayet tabii ki beklemiyordum, bunun bir kitap olacağına emindim ama yine de gördüğüm bir insanın ameliyat olmak için yatacağı hastaneye getireceğini düşündüğüm en son kitaptı.

Arkadaşımın hastanede vakit geçirmek için kendisine seçtiği kitap Jacques Derrida’nın bir kitabıydı. Derrida'nın seminerleri yani daha önce basamadığı ders notlarıymış. 1976-77 seminerlerinin başlığı 'Theory and Practice'miş.

İsterseniz bunu benim bir önyargım olarak kabul edin hastanede ameliyat sonrasında vakit geçirmek için uygun kitabın ben insanı daha eğlendirme, rahat vakit geçirtme potansiyeli olan ve ‘çok satanlar’ listesinde yer alacak türde bir kitap olarak düşünüyordum. Ne bileyim ben, hastaneye bir Harlan Coben, bir Stephen King veya....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar