Yeni rapor: YPG'ye giden silahlar uluslararası tehlike oluşturuyor

ABD’nin YPG’ye verdiği silahların amacı dışında kullanılacağı ve teröristlerin elinde global tehdit oluşturacağı yolundaki Türkiye tezine nihayet konuya objektif yaklaşan bir Amerikan kaynağından da...

ABD’nin YPG’ye verdiği silahların amacı dışında kullanılacağı ve teröristlerin elinde global tehdit oluşturacağı yolundaki Türkiye tezine nihayet konuya objektif yaklaşan bir Amerikan kaynağından da destek geldi.

Pentagon’un YPG’ye verdiği 2 milyar 200 milyon dolarlık silahın hem veriliş süreci hem de silahların nerelerde kullanılacağı hakkında karanlık şüphelerin bulunduğunu söyleyen rapor, 12 Eylül Salı günü yayınlandı. Ayrıntılarını dün Habertürk’ün manşetinden okudunuz.

Raporu “Organized Crime and Corruption Reporting Project” (OCCRP-Örgütlü Suç ve Yolsuzluk Haberleri Projesi) ile “Balkan Investigative Reporting Network” (BIRN-Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı) adlı çalışma grupları birlikte yazdılar.

Amerika’nın DEAŞ’a karşı YPG ile birlikte çalışacağının anlaşılmasından bu yana Türkiye “Bir terör örgütüyle mücadelenin bir başka terör örgütüyle yapılamayacağını ve YPG’ye verilen silahların hem Türkiye’ye karşı hem de uluslararası terör için kullanılacağını”söylüyordu.

Nitekim son dönemde bu silahların PKK’lı teröristlerin eline geçtiği yolundaki kanıtlar Amerikalı yetkililere iletildi de. Ancak Amerikalı yetkililer her defasında silahların kayıtlarının ellerinde olduğunu ve kontrolü sağladıklarını iddia ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar