Yaz sezonu filmleri

Hollywood her yaz olduğu gibi bu yaz da “blockbuster” diye adlandırılan “çok izlenip çok para getirecek” filmlerle yaz sezonuna girecek. Bence bu sezonun açılışını “Guardians of the Galaxy-2” filmiyle...

Hollywood her yaz olduğu gibi bu yaz da “blockbuster” diye adlandırılan “çok izlenip çok para getirecek” filmlerle yaz sezonuna girecek. Bence bu sezonun açılışını “Guardians of the Galaxy-2” filmiyle yaptılar.

Washington’a gitmek için yine uzun saatlerimin olduğu bir gece Manhattan’da gördüm bu filmi. İlkini zaten çok beğenmiştim, ikincisini daha da çok sevdim. İkincisi, birincisinden daha iyi olmayı başaran filmlerden biri.

Filmde her karakterin, hatta bir ağaçtan ibaret olan Groot karakterinin derinliği var. Hatta filmin başarısı, bizi Groot’un duygularına bağlaması da oluyor bence. (Bebek Groot pek sevimli. Seyrederken “Mutlaka oyuncağı da çıkar” diye düşündüm, daha sonra oyuncakçı dükkânında 30 dolardan satılmaya başlandığını gördüm.)

Üçüncüsünün ve daha nicelerinin takip edeceği de filmin bitiş şeklinden belli. Ama benim en sevdiğim karakterlerden biri olan ve ıslığıyla okunu ölümcül yönlendiren karakter, bundan sonraki filmlerde yer almayacak. Eğer son derece yetenekli olduğu belli olan bu ikinci filmin direktörü James Gunn’ın, üçüncüyü de yönetirse o karakterin yerini dolduracak iyi bir alternatif düşüneceğine eminim.

Film Amerika’da ilk hafta sonunda 145 milyon dolar ciro yaptı. Devam filmleri çok iyi para kazandırıyor, ama bu aynı zamanda film sektörü açısından önemli bir sorunu da gösteriyor. Yaz sezonu için hazırlanan filmlere baktığımızda çoğunluğun devam filmleri olduğunu görüyoruz. Yani Hollywood orijinal fikir yaratamıyor artık.

Bu yaz “Alien: Covenant, Pirates of the Caribbean, Cars 3, Transformers, Despicable Me 3, War for the Planet of the Apes” gibi tanıdık karakterlere dayalı ve daha önce başarılı oldukları için riski pek olmayan filmler geliyor.

Sinemada Guardians filmi başlamadan sırayla hemen hepsinin fragmanlarını gösterdiler. (Yeri gelmişken söyleyeyim, yeni Alien filmi çok güzel gibi. Bunu kaçırmayın derim.) Hepsinde de film tekniği ve görsel efektler harika. Marvel yeni film yapmaya ihtiyacı olduğunda, eski çizgi romanlarının saklandığı kasaya gidip aralarından bir tanesini seçerek filmini yapıyor gibi.

Guardians filminde de aynen bu olmuş. Bu filmin dayandığı Marvel çizgi romanı, şirkette bir köşede artık unutulmaya terk edilmiş bir dergiymiş. Bir yaratıcı beyin bunu keşfedince büyük kazançlar getirecek yeni bir kaynak yarattılar. Marvel şirketini 2009 yılında satın alan Disney, yaratıcı ekiplerini zorlayıp devam filmleri dışında yeni karakterlere dayalı orijinal fikirler de oluşturmalı artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar