Yaşanmış müthiş bir casusluk olayı

Yabancı casus örgütlerine ajan yerleştirme gücü efsanevi olan KGB, İngiliz ve Amerikan istihbaratına Kim Philby ile büyük darbe vurmuştu.

Philby ile arkadaşları Cambridge Dörtlüsü olarak bilinirdi. Çünkü hepsi de Cambridge Üniversitesi'nde okurlarken KGB ajanı yapılmışlardı. Philby özellikle İngiliz istihbaratının üst düzeylerine tırmandı. MI6 ile CIA arası bağlantıları kurma görevi de ona verildiğinden Amerika'nın gizli dosyaları da onun elinden geçiyordu. Philby her şeyi anında Ruslara aktarıyordu.Amerikalılar İngiliz istihbaratından yedikleri bu darbeyi hiç unutmadılar ve MI6 ile aralarını uzun süre soğuk tuttular.İstihbarat gelenekleri ve yetenekleri yüksek olan İngilizler, Ruslardan bunun öcünü almaya yemin etmişlerdi.ABD'de Reagan başkanken ve İngiltere Başbakanı Margareth Thatcher olduğu dönemde İngilizlerin beklediği fırsat kucaklarına geldi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar