Woody Allen

New York Times gazetesinin en yaratıcı çalışan, hemen her gün gazetenin en parlak, en enteresan yazılarını yayınlayan 'Business' ekinde cumartesi günü Woody Allen ile ilgili çok enteresan bir yazı vardı...

Yazı konu olarak Woody Allen’ın yaşadıkları ile ilgiliydi ama aslında 'Me Too Hareketi'nin de bir sosyolojik analizini içermekteydi.

Gazetenin bu bölümünü dinamik ve güzel yapan bu çok yönlü, zeki bakış açısıydı. Konu size ne kadar uzak olursa olsun, örneğin lüks saat endüstrisi veya çikolata üretimindeki son durum gibi, yine de ilginizi çekip tutacak sosyolojik analizler yapabiliyorlar.

 

KAĞIDI ASIL ÖLDÜREN BUNUN YAPILMAMASI ASLINDA

 

Öldü denilen kağıt gazete yayıncılığının en güzel örnekleri veriliyor bu bölümde.

Woody Allen anılarını anlattığı bir kitap yazmış. Benim gibi milyonlarca hayranının alıp okuyacağı kesin olan bir kitap bu. Hem Allen ayrıca çok da iyi bir yazar. Benim 1990’lı yıllardaki mizah yazarlığımı ona borçlu olduğumu söyleyebilirim. 

Eskiden yayıncıların milyonlarca dolar ödeyip yayın haklarını satın alacakları kesin olan bu kitabı bugün hiçbir yayıncı istemiyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar