Washington'un yeni hedefi Türkiye mi?

Bir buçuk ay önce “Katar’a operasyon hazırlığı var ve bunun için İngiliz MI-6 ile bağlantılıyız” diyen kaynağımın dediklerini aşırı temkinden dolayı yazmadığımdan bu...

Bir buçuk ay önce “Katar’a operasyon hazırlığı var ve bunun için İngiliz MI-6 ile bağlantılıyız” diyen kaynağımın dediklerini aşırı temkinden dolayı yazmadığımdan bu yana onun ve benzer kişilerin anlattıkları hakkında daha dikkatliyim.

Konuşulanları dikkatle dinledikçe Washington’un yeni hedefinin Türkiye olduğu konusunda endişem artıyor.

Sorularıma direkt cevap alamıyorum, kimse “Evet, sırada Türkiye var” da demiyor.

Ancak Washington’da Türkiye’ye yönelik çok yönlü bir kıskaç operasyonunun planlanmakta olduğunu hissediyorum.

Duyduklarımı yazacağım ve varacağım sonucu şimdiden söylemeliyim: “Türkiye önümüzdeki günlerde çok, çok dikkatli olmalı.”

TÜRKİYE’YE OPERASYON

1- Bölge için yeni haritaların çizilmekte olduğu şu günlerde İngiltere ile birlikte Amerika, Katar Emiri El Tani’nin gerekirse devrilmesi için çalışıyorlar. Ondan sonra yerine getirilecek yönetim şimdiden oluşturulmuş bile ve onlar da ilk iş olarak Katar’ın ABD’nin şikâyetine konu olan finansman ve desteği hemen durduracakları sözünü verdiler. İngiltere ve Amerika, Katar Emiri’ne “Ya bizim dediklerimizi yap ya da yönetimden düşürüleceksin” diyeceklermiş. İngiltere’nin kontrolü altında olan ve orada yaşayan emirin babası da “Denilenleri yap” baskısı kuracakmış oğluna. El Tani, denileni yapmazsa emirin ailesinden insanların da bulunduğu yeni yönetim getirilecekmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 265 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 245 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar