Washington'un Türkiye masası darmadağın

Uzun süredir net siyasi hedeflerin bulunmaması nedeniyle karmaşıklık içinde bulunan Washington’un Türkiye ile ilgili birimi iyice dağılmaya başladı. Yönetimin Türkiye ile ilgili en üst bürokratı olan...

Uzun süredir net siyasi hedeflerin bulunmaması nedeniyle karmaşıklık içinde bulunan Washington’un Türkiye ile ilgili birimi iyice dağılmaya başladı. Yönetimin Türkiye ile ilgili en üst bürokratı olan Avrupa ve Avrasya illerinden sorumlu bakan yardımcısı Wess Mitchell’ın a istifa ettiği belirtiliyor. 

Böylece yönetim Türkiye komsunda iyi bilgi sahibi olan bir adamını daha kaybetti. Bu durum, bu aşamada, mutlaka yeni politikalar oluşturulması gerekilen Türkiye hakkında Amerikan bürokrasisinin kilitlenmesi anlamına gelecek.

Wess Mitchell ayrılacağını yönetime bildirdi ama Türkiye’den gelecek heyeti de bekleyip ondan sonra işi bırakabileceğini de ilettiği belirtiliyor.

Wess Mitchel

Wess Mitchel

 

JOHN BOLTON FAKTÖRÜ


Washington’da konuştuğum diplomatik kaynaklar Wess Mitchell’in ayrılmasında Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un da perde akasında rolü olduğunu söylediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar