Washington'daki önemli insanlar şu anda ne yapıyor?

ABD’nin başkenti dedikodu ile yaşayan bir şehirdir. Siyasetle yatıp kalkan bir yer olduğundan doğal olarak dedikoduların ağırlığı siyasettir. Bu durum bu şehirde çalışmakta olan biz gazeteciler...

ABD’nin başkenti dedikodu ile yaşayan bir şehirdir. Siyasetle yatıp kalkan bir yer olduğundan doğal olarak dedikoduların ağırlığı siyasettir.

Bu durum bu şehirde çalışmakta olan biz gazeteciler açısından hem avantaj hem de bir dezavantajdır.

Dedikodusu bol olduğundan haber eksikliği hiç duymazsınız. Bu bir avantaj tabii ki.

Ama yine dedikodu çok bol olduğundan ve ağızdan ağıza yayılırken yalanlar da katılabildiğinden birçok asılsız haber de çıkar. Bu da bir dezavantajdır gazeteciler için.

Bu yüzden tecrübesi olmayan, şehrin oyuncularını tanımayan, kurallarını bilmeyen bir gazetecinin burada hayatta kalabilmesine imkan yok.

***

Bugün size yazılarımda sıkça adlarını geçirdiğim önemli Washington oyuncularının şu anda neler yapmakta olduklarını yazacağım. Bununla şu anda Washington’un durumunu daha iyi kavrayıp kararlarınızı ona göre verirsiniz diye düşündüm.

MİKE POMPEO: İstifa edeceği söylentisi şehirde yayılmıştı ben de teyit ettikten sonra bu köşede bunu yazdım. Bugünlerde dışişleri bakanını ziyaret eden her yabancı ülke dışişleri bakanının ona sorduğu ilk soru ‘Gerçekten istifa edecek misiniz ve neden’ oluyormuş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar