Washington'da Trump'ın ipini çekme adımları atılıyor

ABD'nin başkentinde önceki günkü espri ABD-Kuzey Kore arasındaki zirvenin iyi geçmesinin mümkün olmayacağı çünkü Başkan Trump'ın saat farkı nedeniyle gece geç saatlere kadar Amerikan televizyonlarından kendisi aleyhine olmakta olan gelişmeleri izleyeceği ve uykusuz kalıp gergin olacağından zirve başarısız biter deniliyordu...

Nitekim iki lider bir anlaşmaya varamadan ayrıldılar da ama bunun sadece Trump’ın yorgunluğu ve gerginliğinden olmadığı da ortada.

DÜĞMEYE BASILDI GİBİ 

Evet hakikaten Washington’da birden, adeta bir merkezden Trump’ı görevden alma emri gelmişçesine, bir dizi gelişmeler zinciri yaşanmaya başlandı.
Trump’ın eski avukatı ve iş bitiricisi Michael Cohen Kongre’de üç gün sürecek soruşturmaya katılmaya başladı. İlk gün kapalı yapılan soruşturmadan sonra çarşamba günkü kamuoyuna açık olan oturumda Amerika’ya Washington merkezli siyasi bir nükleer bomba atıldı adeta.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar