Washington'da son Türkiye tartışması

Atlantik Konseyi adlı düşünce üretim merkezi NATO'nun durumunun tartışıldığı bir toplantı düzenledi. Çavuşoğlu dahil üye ülkelerinin dışişleri bakanları şehirde buluştular...

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Washington'a toplantı bağlamında geldi ve Başkan Trump ile Beyaz Saray’da buluştu sonra da Amerikan Kongresi'nin ortak oturumunda üyelere bir konuşma yaptı.


TEK KONU TÜRKİYE'YDİ


Bütün görüşmelerin en hayati konusunun Türkiye olduğunu söylemek abartılı olmaz.
Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze sistemini alacak olması ve bunun dünyanın en güçlü askeri işbirliği örgütünün, en önemli iki üyesi Türkiye ile Amerika arasında sert tartışma başlatmış olması NATO’da ciddi bir endişeye yol açmış durumda.
Genel sekreter bu tartışmanın iki müttefik arasında daha da sertleşmeden çözülmesini istiyor ve bu düşüncesini Başkan Trump’a da açtı.
Türkiye de bir çözümün bulunmasına açık ve bu yolda bir formül de önerdi.
Aslında Pentagon da bir çözümün olmasını istiyor. Trump da olumlu önerilere açık fakat Washington’da mutlaka Türkiye’yi karşısına almak isteyen güçler var. Bunlar Kongre’deki kendilerine yakın isimlerle çalışarak bir çözüm yolunun olmasının önüne engeller çıkarıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar