Washington'da Kürt çıkarması

KUZEY Irak ve Kuzey Suriye’deki gelişmelere paralel olarak Kürtlerin Washington’daki temsilcileri, Amerikan yönetimiyle bağlantılar kurmak ve kendilerini anlatmak için birden taarruza geçtiler. Bu çok yönlü Washington...

KUZEY Irak ve Kuzey Suriye’deki gelişmelere paralel olarak Kürtlerin Washington’daki temsilcileri, Amerikan yönetimiyle bağlantılar kurmak ve kendilerini anlatmak için birden taarruza geçtiler. Bu çok yönlü Washington çıkarmasının unsurları şöyle:

- Kerkük Valisi Necmettin Kerim, Washington’a geldi. Necmettin Kerim, Kerkük valisi olmasının yanı sıra Washington’daki Kürt lobisinin kurucusu olmasıyla da çok önemli ve etkin bir isim. Yönetim onun görüşlerine çok önem veriyor ve lobinin kurucusu da olduğundan Kürtler üzerinde etkinliği çok fazla.

- Vali görüşmelerinin yanı sıra bugün önemli bir panele de konuşmacı olarak katılacak. Washington’daki Kürt Bölgesel Yönetimi (KBY) temsilciliği tarafından düzenlenen “The Kurdistan Region; The Strategic US Ally in a Tough Region” (Kürdistan Bölgesi; Çok Zorlu Bir Bölgede Amerika’nın Stratejik Müttefiki) başlıklı panelde, valinin yanı sıra Mesrur Barzani (Kürt Bölgesel Ulusal Güvenlik Konseyi Üyesi) ve Bayan Sami Abdülrahman(KBY Amerika Temsilcisi) da konuşmacı olarak katılacaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar