Washington'da Golan Tepeleri tartışması

Başkan Trump'ın Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıma kararından sonra Washington'da yoğun tartışma başladı. Cumhuriyetçi Parti bunu başkanlık kararı olmaktan çıkarıp bir yasa haline dönüştürmek istiyor...

Bunda amaç ileride gelecek yeni başkanların bu kararı geri çekme imkanını ortadan kaldırmak, onları anayasaya uymaya zorunlu hale getirmek.

Cumhuriyetçi Parti içinde azınlıkta olsalar da karara karşı çıkanlar da var. Onlar İsrail’in Golan Tepeleri üzerine egemenliğini tartışmadıklarını ancak kararın açıklanmasının zamanlamasına karşı olduklarını söyleyerek tavır alıyorlar.

 

DEMOKRATLAR KARARA KARŞI 

 

Demokrat Parti ise çoğunlukla karara karşı çıkıyor. Yahudi lobileriyle araları iyi olan Demokratlar bile bu kararın İsrail’in aleyhine çalışacağını söyleyerek kararın geri alınmasını istiyorlar.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlık kararını yasa haline getirme çabalarına Temsilciler Meclisi'nde ciddi bir engel var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar