Washington'da bugün gözler Kongre'de

Bugün Washington'da saat 10.00'da (TSİ 17.00) Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi, gün boyu sürmesi muhtemel olan Savunma Bakanlığı'nın bütçesinin maddelerini netleştirmek için bir araya geliyor. Ayrıca Senato...

Bugün Washington'da saat 10.00'da (TSİ 17.00) Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi, gün boyu sürmesi muhtemel olan Savunma Bakanlığı'nın bütçesinin maddelerini netleştirmek için bir araya geliyor. Ayrıca Senato İstihbarat Komitesi de CIA Başkanlığı'na aday olan Gina Haspel'in resmen atanma soruşturmasını yapacak. Bu komite de sabah 09.30'da (TSİ 16.30) toplanıyor. Bu iki komite toplantısının da Türkiye tarafından iyi izlenmesi gerekiyor. Çünkü özellikle Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin gündeminde Türkiye açısından son derece hassas olabilecek gelişmeler var.

Belki CIA sorgulamasında Türkiye konusu direkt gündeme gelmeyebilir, ama Suriye ve İran’ın konuşulacağı kesin gibi. Bu iki konu konuşulurken Türkiye’nin de dikkatle takip etmesi ve bu konularda casusların gelecek planlarının ne olacağını görmesi gerekiyor.

SİLAHLARA GEÇİCİ DURDURMA

Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Mac Thornberry,bütçeye Türkiye’yle ilgili bir madde konulup silah satışının geçici olarak durdurulmasından yana. Başkan Trump, Savunma Bakanlığı’ndan Türkiye hakkında bir rapor hazırlamasını istiyor. O raporun sonucuna göre geçici olarak durdurulan silah satışına ya devam edilecek ya da geçici olmaktan çıkarılıp sürekli hale getirilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar