Washington'a çağrıldılar

DEAŞ’ı yenmek için kurulan koalisyona ABD Başkanı’nın özel temsilcisi olan Brett McGurk, Rakka’da yerel güçlerin liderleri ile bir dizi toplantı yaparken bir yandan da bundan sonra neler yapılacağını...

DEAŞ’ı yenmek için kurulan koalisyona ABD Başkanı’nın özel temsilcisi olan Brett McGurk, Rakka’da yerel güçlerin liderleri ile bir dizi toplantı yaparken bir yandan da bundan sonra neler yapılacağını, Suriye’de ne tür adımlar atılacağının yol haritasını çıkarmaya çalışıyor.

McGurk başta YPG olmak üzere SDG içinde yer alan bütün güçlerin temsilcilerini temmuz ayında Washington’a davet etti ve burada yapılacak kapsamlı toplantıda Suriye için yeni bir planın ortaya çıkacağını umuyor.

Dışişleri Bakanlığı toplantının temmuz ayında olmasının kararlaştıldığını fakat kesin tarihinin henüz belirlenmediğini, bunun daha sonra açıklanacağını açıkladı.

ÖNEMLİ VE AĞIR KONULAR

Bu toplantıda Türkiye’nin hayati önemde gördüğü konuların tartışılacağı ve bunlardan bazılarının şunlar olacağı belirtildi:

1- DEAŞ sonrası Rakka’da nasıl bir yönetim kurulacak, bu yönetimde Kürtlerin etkisi ne düzeyde olacak ve şehrin yönetimi bölgesel Arap liderlere nasıl transfer edilecek?

2- Rakka için silahlandırılan YPG güçlerinin bölgeden daha güneye gitmeleri ve kaçan DEAŞ militanlarının peşine nereye kadar düşmeleri istenecek?

3- YPG daha önce Rakka’nın kurtarılmasından sonra şehrin yönetimini yerel Arap güçlere terk edeceğinin teminatını vermişti. Buna uyuluyor mu ve güç transferi en uygun nasıl yapılacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar