Vasatın diktatörlüğü futbolu da etkiliyor

Türkiye’nin her yanına vasatlık egemen olmaya başladı. 21’inci yüzyılda devlet yönetiminde de sivil yaşamda da kaliteyi yakalayamayan, belirli kaliteyi tutturamayan ülkeler global hiyerarşide düzey kaybediyorlar. Ne yazık...

Türkiye’nin her yanına vasatlık egemen olmaya başladı.

21’inci yüzyılda devlet yönetiminde de sivil yaşamda da kaliteyi yakalayamayan, belirli kaliteyi tutturamayan ülkeler global hiyerarşide düzey kaybediyorlar.

Ne yazık ki Türkiye bir süredir kalitesizleşmeyi bir erdem olarak görmeye başladı. Siyaset de dahil her meslek dalında bir kalitesizlik, vasatlık hâkim oldu.

Birkaç istisna dışında tüm üniversitelerimizin durumu içler acısı. Bunlarda son sınıfa gelmiş öğrenciler bile ilkokul düzeyinde düşünüyor konuşuyor.

Her meslek dalında bir düzey düşüşü var. Vasatı tutturanlar başarılı sayılıyorlar. Bu yüzden kimse kaliteye, kaliteli insana yatırım yapmıyor. İyi okumuş bilgili kaliteli insanlar bu yüzden iş bulmakta zorlanıyorlar.

Daha düşük düzeyde olan insanlar vasatı tutturmaktan başka amacı olmayan işletmelerde, kuruluşlarda iş bulduklarında hiçbir sorun olmuyor. Çünkü işyeri ile çalışanı vasatlıkta buluşmuş oluyorlar.

Bütün bu süreçler sonucunda ülkemiz genelde vasatlığın pençesinde debelenip dururken global düzeyde sürekli kalitesizleşme ile dikkat çekmeye başladı. Buna rağmen Türk’ün Türk’e propagandası sürüyor. Bütün vasatlığa, kalitesizliğe rağmen kendimizle mutlu ve tatmin olmayı sürdürüyoruz.

Bu sürecin bizi ülke olarak çöküşe götüreceği kimsenin umurunda değil gibi. Sıradan insanlar vasatta birleşip hep birlikte pek de mutlular.

Her meslek dalında, her işkolunda bu dediklerim maalesef yaşanıyor.

VASATIN MILLI TAKIMI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar