Uzun yıllardan sonra ilk kez bir ‘ohh’ çektim

Bilirsiniz, yıllardır bir haritadan ve buna dayalı gizli bir plandan bahsederim. Bu harita, ABD’de hazırlanmış olan bağımsız bir Kürt devleti haritasıydı. Bu haritayı görmemin hikâyesini çok...

Bilirsiniz, yıllardır bir haritadan ve buna dayalı gizli bir plandan bahsederim. Bu harita, ABD’de hazırlanmış olan bağımsız bir Kürt devleti haritasıydı. Bu haritayı görmemin hikâyesini çok yazdığım için tekrara girmiyorum, ama varlığını bildiğim bu harita yıllardır bana kötü rüyalar gördürdü.

Bölgesel Kürt hareketlerine, bazen Türkiye Kürtlerinin siyasi davranışlarına baktığımda bu haritanın gölgesini hayatımızın üzerinde daima hissettim.

Suriye Kürtlerinin son hareketlenmesi ve bir Kürt koridoru oluşturma çabalarının hepsi, Türkiye’den de toprak alınarak kurulacak bağımsız bir Kürt devletinin adımlarını oluşturuyordu.

Perde arkasındaki gizli emelleri gözleriyle görmüş bir gazeteci olarak çok kısa süre önce Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin yaptığı açıklamayı okuyunca, uzun yıllardan sonra ilk kez “ohh” çekip rahatladım.

Anlaşılıyor ki, 20 küsur yıl önce hazırlanan ve adım adım uygulamaya konulan gizli plana ilk kez Türkiye lehine başarılı bir müdahale olmuş, bunu hissettim.

Ve yine anlaşılıyor ki, AK Parti hükümeti bu konuda perde arkasında hayli gayret sarf etmiş ve Amerika üzerine baskı yapmış olmalı ki sonunda Kürt planına müdahale anlamına gelen bu tür açıklama yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar