Ulusal güvenlik masasından

DÜN aralarında Pulitzer Ödüllü gazetecilerin de bulunduğu meslektaş arkadaşlarla bölgede Türkiye’nin konumu hakkında yaptığımız beyin fırtınasının ilk sonuçlarını yazmış...

DÜN aralarında Pulitzer Ödüllü gazetecilerin de bulunduğu meslektaş arkadaşlarla bölgede Türkiye’nin konumu hakkında yaptığımız beyin fırtınasının ilk sonuçlarını yazmış ve bugün de sorunların dökümünden güçlü bir strateji düşünme aşamasına geçeceğimizi söylemiştim.

Dünkü yazıda, daha çok bugün var olan durumun gerçekçi bir fotoğrafını çekmeye çalışmıştım. Türkiye’nin “Ne yapılmalı?” sorusunun cevabına ancak bu gerçekçi tespitlerden sonra girişmesi gerektiği üzerinde Washington’da aramızda kurmuş olduğumuz ulusal güvenlik masasında fikir birliğimiz oluştu.

Ulusal güvenlik uzmanı gazeteci arkadaşlar, bölgede oluşmaya başlayan güç dengeleri ve yeni iktidar alanları nedeniyle askeri opsiyonların hayli kısıtlandığı ve diplomatik süreçlerin de Rusya ve ABD tarafından manipüle edildiği bir ortamda “Ne yapılmalı?” sorusuna cevap aradılar.

TÜRKİYE’YE GÜÇLÜ STRATEJİ

Beyaz Saray’a 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan Farragut North metrosuna yakın lokantada Amerikalı gazeteci arkadaşlarla kurduğumuz ulusal güvenlik masasındaki beyin fırtınamız şu unsurlardan oluştu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar