Türkiye'ye çok yönlü operasyon

“ZARRAB davasında ilginç gelişmeler” olduğunu bu köşede 12 Ağustos tarihinde yazdım. O yazıda, ilk tutuklama kararını veren Savcı Preet Bharara’ya yakın oldukları bilinen...

“ZARRAB davasında ilginç gelişmeler” olduğunu bu köşede 12 Ağustos tarihinde yazdım.

O yazıda, ilk tutuklama kararını veren Savcı Preet Bharara’ya yakın oldukları bilinen savcıların Reza Zarrab’ın kendi istedikleri gibi konuşmasını sağlamak için baskı uygulamakta olduklarını söylemiştim.

O günlerde Manhattan’da tutuklu olan Zarrab’ın Brooklyn’de bir başka hapishaneye transfer edildiğini, savunması için gereken bazı dosyaların bile gönderilmediğini ve yine bir neden yokken Zarrab’ın hücre hapsine alınıp tecrit edildiğini yazmıştım.

Hakkında yeni tutuklama kararı çıkarılan yeni isimlerle birlikte Zarrabüzerine bu baskının neden yapıldığı açıkça belli olmaya da başladı.

PİS KOKULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi bu olaydan hakikaten pis kokular gelmeye başladı.

Bütün bunları yapıyorlar çünkü kısa süre içinde Zarrab mahkemede yargıç önüne çıkacak ve jürili yargılama da ondan sonra başlayacak.

Buradaki hukuk sisteminde suçlananların yargıç ile anlaşma yaparak cezalarını indirme ve hatta salıverilme imkânı var.

Bu sistemi bilenlerin yaptığı yoruma göre Zarrab kendinden istenildiği gibi konuştuğu takdirde ona bu imkânı açacaklarını da söyleyecekler veya söylediler bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar