Türkiye'nin Libya kararı kesin desteklenmeli

"Libya'ya asker göndeririz" lafını ilk duyduğum andan itibaren eski reflekslerim devreye girdi hemen.

O bölgede hiç bir ülkenin fazla tekin olmadığını ve davetli olarak gidilse bile o tür ülkelerin sonuçta bir bataklık olabileceği yolundaki önyargılarım işlemeye başladı. Ortadoğu'nun tümü için bir tür bataklık olduğunu düşünürdüm, nitekim Suriye ve Irak bunu ispat da ediyorlar. "Şimdi de Libya çıktı başımıza" diye düşünmeye de başlamıştım. Şimdiki noktama nerelerden geldiğimi bilin diye bunları yazıyorum.

Duygularımı iyice bastırıp iyice düşündükten sonra şimdi diyebilirim ki Türkiye ile Libya arasında Akdeniz için imzalanan münhasır ekonomik bölge oluşturulması anlaşması belki de yüzyılın en dahiyane fikri olarak gelmeye başladı bana. Bir süredir Washington ve New York'taki uluslararası ilişkiler uzmanları ile bunu konuşuyordum zaten. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar