Türkiye’nin Kürtlere yaklaşımı

Global güç merkezlerinin hemen hepsi büyük ve pis bir oyun oynuyorlar. Türkiye’yi de oyunlarının içine çekmek için planları var. Çekmek istiyorlar, çünkü hemen hepsinin Türkiye hakkında bazı...

Global güç merkezlerinin hemen hepsi büyük ve pis bir oyun oynuyorlar. Türkiye’yi de oyunlarının içine çekmek için planları var. Çekmek istiyorlar, çünkü hemen hepsinin Türkiye hakkında bazı emelleri var.

Rusya ve ABD, kendi çıkarları için Türkiye’ye karşı Kürt kartını öne sürdüler. Kürt vatandaşlarımızın, sağduyulu ve düzgün bir geleceğin ancak Türkiye’yle birlikte olabileceğini görmeleriyle ülkemiz sağlam bir şekilde duruyor bu iki güce karşı.

Onlar da boş durmuyorlar. PKK ile sorunlu geçmişimizi de kullanarak bölgesel Kürt oluşumlarına yaklaşımlarımız hakkında yalanlar söyleyip dengeleri aleyhimize döndürmeye çalışıyorlar.

Özellikle bu kritik konjonktürde Türkiye hem teröre karşı tavrını hem de bölgesel Kürt varlığına yönelik duruşunu çok net anlatmalı ve global yalanlara karşı sağlam durmalı.

Bazı konular bize çok tanıdık ve tekrar gibi gelse de dünyanın Türkiye’nin konumunu ve önemini anlaması için hiç bıkmadan anlatmalıyız. Bunu hep yapmaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun çabalarının arkasında milletçe durup gereken desteği de vermeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar