Türkiye-ABD geriliminin son noktası nedir?

AMERİKAN istihbaratı, Türkiye karşıtı kapsamlı bir operasyon yürütüyor. Dün dediğim gibi, buna dur denilmediği takdirde Türkiye-Amerika ilişkileri bir kırılma noktasına doğru gidebilir. Bu...

AMERİKAN istihbaratı, Türkiye karşıtı kapsamlı bir operasyon yürütüyor. Dün dediğim gibi, buna dur denilmediği takdirde Türkiye-Amerika ilişkileri bir kırılma noktasına doğru gidebilir. Bu kırılmanın nasıl olacağını bilemiyorum, ama hoş bir şey olmayacağı da kesin gibi.

Operasyonun resmen açıklanmayan amacı, Suriye üzerinden Türkiye’yi uluslararası düzeyde zorlayacak bir pozisyonda bırakmak. Yani algı operasyonu yapılıyor.

İlişkilerde kırılmanın nasıl olacağını bilemem de bu operasyonun bir sonu olmayacağına ve daha sonraki aşamalarının nereye varacağına dair tahminde bulunabilirim. Ama bunu yapmayacağım ve istihbarattan bu konuları bilen insanlarla yaptığım konuşmalara dayanarak bazı iddiaları yazacağım.

ACIMASIZ ALGI OPERASYONU

1- Amerika’nın Suudi Arabistan’ı yönlendirmesiyle başlatılan Katar operasyonu, baştan itibaren Türkiye’ye de yönelikti.

2- Suriye’nin kuzeyindeki eğit-donat operasyonlarını Türkiye ve Amerika birlikte, sınıra yakın iki şehrimizde kurulan ortak harekât merkezlerinde yönetirken, bölgedeki hangi gruplara ağırlık verilmesi konusunda taktik anlaşmazlıklar çıkıyordu. Bu harekât merkezlerinde Suudi Arap istihbaratı elemanları da bulunuyordu. Amerika ve Suudi Arabistan, Türkiye’yle aralarında yaşanan bu fikir ayrılıklarını Türkiye’nin El Kaide’ye göz yumması şeklinde konumlandırıp kullanma kararı aldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar