Türk yemeği için önemli gün

Mr. Gurme yazılarını yıllar önce Hürriyet'te yazdım. Daha sonra Habertürk TV'de Mr. Gurme adıyla program da yaptım bir süre.Tüm bu çalışmalarım süresince içimi sürekli yemeyi sürdüren sorun aynıydı.

Bu kadar zengin ve lezzetli yemekleri bulunan Türk mutfağı neden dünyada hak ettiği gibi tartışılmıyordu ve neden yurt dışında New York, Paris ve Los Angeles gibi gurme merkezlerinde bu mutfağımızın dehasını ortaya koyan başarılı restoranların sayısı fazla değildi.

***

Yerel lezzetleri tatmayı kendinize dert edinmiş olarak ülkemizi gezin, her şehirde, her bölgede orijinal, çok yaratıcı lezzetlerin sunulduğunu görebilirsiniz. Ancak bunların aynı yaratıcılıkla paketlenip yurt dışına sunulması nedense mümkün olamıyor hâlâ bizde.
Ben artık hobi olarak sadece Amerika’daki yiyecek içecek ile ilgili televizyon kanallarını izliyorum. Takip ettiğim dergiler de sektörle ilgili olanlar. Mr. Gurme günlerimden kalan profesyonel ilgiyle izlemeye çalışıyorum bunları. Bir de sadece zevkim için kaçırmadan takip ettiğim viski ve şarap dergileri de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar