Türk-ABD ilişkisinin geleceği bugün belli olacak

Dışişleriİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mike Pompeo ile bugün yapacağı görüşmeye saatler kalmasına rağmen, iki ülke arasındaki ilişkinin tamamen kırılacağı mı yoksa bir...

Dışişleriİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mike Pompeo ile bugün yapacağı görüşmeye saatler kalmasına rağmen, iki ülke arasındaki ilişkinin tamamen kırılacağı mı yoksa bir şekilde sürdürüleceği mi henüz belli değil.

Ortada tuhaf bir durum var. İki taraftan da birbirinden çok farklı sinyaller geliyor.

Türkiye, daha önce ortak çalışma grubunda Münbiç üzerine üç adımlı bir planda anlaşmaya varıldığını ve bugün de bunun zamanlamasının netleşeceğini söylüyor.

ABD tarafı ise böyle bir anlayışın olmadığını, üç aşamalı plan üzerinde kendilerinin yaptığı bir çalışma bulunmadığını ve bugün de zamanlama konularına girilmeyeceğini ifade ediyor.

Konuyla ilgili buradaki yetkililer özel görüşmelerde bunu hep anlatıyor ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de bu konuda bir anlaşma olduğunu açıkça reddetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar