Trumpland’den haberler

Başkanlığının 100’üncü günü dolduğu halde Trump’ın bir başarısı olmadığını söyleyenler, bence ona haksızlık ediyor. Büyük başarısı var. 3 ay...

Başkanlığının 100’üncü günü dolduğu halde Trump’ın bir başarısı olmadığını söyleyenler, bence ona haksızlık ediyor.

Büyük başarısı var. 3 ay içinde koskocaman Amerika’yı Amerika olmaktan çıkarmış durumda.

Ayrıca bir rekor da kırdı. Bu kadar kısa sürede kamuoyu tarafından onaylanma oranını yüzde 40 gibi bir düzeye çekmeyi başardı. Bu, Amerikan başkanlık tarihinde görülmüş şey değil.

Hani bilirsiniz, Teksas gibi eyaletlerde, kasabalarda, hayatında o kasabanın sınırları dışına çıkmamış olan ve tüm vaktini bira içip televizyon seyrederek geçiren insanlar vardır... İşte onlar bile çok severek oy verdikleri bu başkanı artık onaylamamaya başladılar.

Bunu son kısa tatilde seçim bölgelerine giden Cumhuriyetçi Parti kongre üyeleri de görmüş, şimdi panik içinde “Ne yapacağız?” diye düşünüyorlar. New Yorker Dergisi’nin son sayısında “Trump nasıl kovulabilir?” (How Trump Could Get Fired) başlıklı bir yazı bile çıktı. Trump, son olarak iç savaştan yıllar önce ölmüş bir başkanın isteseydi iç savaşı önleyebileceğini büyük ciddiyet içinde ifade etti.

New York Times’ın pazar nüshasındaysa ünlü yazar Michael Kinsley, “Trump hakkında söylenecek iyi bir şey yok mu?” başlıklı bir yazı yazdı. “Söylenecek mutlaka iyi bir şey de olması gerekiyor” diyen yazar, kendisi bir şey bulamadığı için okuyuculardan yardım istedi; eğer söylenecek iyi bir şey bulurlarsa kendisiyle paylaşmalarını istedi ve her pazar günü bu konuyu sürdüreceğini de belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar