Trump'ın damadı bölgeyi ateşe atacak

Washington, Suudi Arabistan'ın bir nükleer santral geliştirmesi fikrine ABD'nin karşı çıkmayacağı ve hatta bunu destekleyeceği konuşmalarıyla çalkalandı.Yönetimin vermeye çalıştığı...

Washington, Suudi Arabistan’ın bir nükleer santral geliştirmesi fikrine ABD’nin karşı çıkmayacağı ve hatta bunu destekleyeceği konuşmalarıyla çalkalandı.

Yönetimin vermeye çalıştığı tüm teminatlara rağmen bunun barışçı kalmayacağı, bir nükleer silah geliştirilmesine varacağı kuşkusu da hakim şehirde.


KONGRE TEPKİSİ

Nitekim Kongre’de iki partiden üyelerin de katılmasıyla, Kongre’nin böyle bir gelişmeye karşı olduğu ve yönetimin de buna izin vermemesi gerektiğini anlatan bir açıklama yapıldı.

Bölgemizde İran ile Suudi Arabistan arasında büyük bir savaşı tetikleyebilecek bu tehlikeli adımı atmaya Trump’ın neden giriştiğini anlayabilmek için bu yönetimin İsrail ile perde arkasında kurmuş olduğu karanlık ilişkiyi iyi anlamak gerekiyor.

KARANLIK İLİŞKİLER

Washington’da bu gelişmeden perde arkasında Başkan Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in olduğu konuşuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 265 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 245 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar