Trump, YPG yöneticisi ile neden görüştü?

Bir buçuk yıl önce Washington’da çalışmaya başladığımda ilk yazdığım yazılardan bir tanesi o günlerde PYD’nin Washington temsilciliğini yapmakta olan İlham...

Bir buçuk yıl önce Washington’da çalışmaya başladığımda ilk yazdığım yazılardan bir tanesi o günlerde PYD’nin Washington temsilciliğini yapmakta olan İlham Ahmed hakkındaydı.
Amacım okurların bu kadını tanımaları ve onun burada temsilci olmasının Türkiye açısından anlamının ne olduğunu anlatmaktı.
Tanıdığım kadarıyla PYD’nin Washington temsilcisi olan İlham Ahmed tipik bir PKK militanıydı ve bunu da gizlemiyordu. Amerikan yönetimi ile ilişkileri çok iyiydi Amerika resmen terörist ilan ettiği bir örgütün militanı ile resmi ilişki kurmakta sakınca görmüyordu. 
Haftada en azından bir gün Beyaz Saray’a gidiyor ve başkanın damlarıyla görüşüyordu.
Suriye’ye geliş gidişleri de Pentagon tarafından örgütleniyor Amerikan askeri uçaklarıyla uçuyordu.
O günlerde kurulmuş olan ilişkilerin hepimizi getirdiği noktalar malum tesadüf eğildi.
Bu yüzden önceki gün Washington’da Başkan Trump’ın kendi otelinde sanki tesadüfmüş gibi İlham Ahmed ile karşılaşıp onunla 15 dakika konuşması birçok insana sürpriz gibi gelebilir ama bana katiyen gelmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar