Tımarhanedeki boş oda

WASHINGTON öyle hareketli ki istediğim kadar mizah yazamıyorum. İkinci yazım son derece önemli olduğu halde ilk önce azıcık mizah, sonra ciddiyet. Fotoğraftaki olağanüstü tuhaf kişi benim babamdır. Gerçek...

WASHINGTON öyle hareketli ki istediğim kadar mizah yazamıyorum.

İkinci yazım son derece önemli olduğu halde ilk önce azıcık mizah, sonra ciddiyet. Fotoğraftaki olağanüstü tuhaf kişi benim babamdır.

Gerçek babamın o olmadığı konusundaki şüphemin doğruluğunu bu fotoğraf da ispatlıyor. Çünkü gördüğünüz gibi hayli yakışıklı ve havalı.

Dedem deliydi ve tımarhanede öldü.

Doktorlar ve ben, oğlunun da yakında buraya geleceğini düşünerek o odayı boş tuttuk, hâlâ bekliyoruz.

Boynundaki kolyenin ucunda Buda heykeli var. Önündeki çakmaklar alev makineleri gibi. Bir defasında piposunu yakarken parmağı alev aldı, o da sakince piposunu parmağıyla yaktı.

Bir defasında “Sıhhatin iyi mi amca?” diyen birini de yakmak istedi.

 

‘CIA, TRUMP’A FISILDIYOR’

WASHINGTON’da Türkiye açısından çok önemli olduğu iddia edilen bilgiye göre, Katar konusunda yönetim içinde fikir ayrılığı var.

Bir yanda Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert R. McMaster ile CIA Başkanı Mike Pompeo’nun, diğer tarafta ise Savunma Bakanı James Mattis ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un bulunduğu grubun Trump’ı etkilemek için çalıştıkları öğrenildi.

CIA Başkanı Pompeo ile Ulusal Güvenlik Danışmanı McMast

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar