Teröriste siber bomba atılıyor

Her şey bundan iki ay kadar önce Başkan Obama’nın Virginia’daki CIA merkezinde yapılan toplantıda sorduğu soruyla başladı. Başkan, “Siber güvenliğimizi sağlamak için yüz milyonlarca, hatta...

Her şey bundan iki ay kadar önce Başkan Obama’nın Virginia’daki CIA merkezinde yapılan toplantıda sorduğu soruyla başladı. Başkan, “Siber güvenliğimizi sağlamak için yüz milyonlarca, hatta milyarlarca dolar harcadık. Neden bu büyük güç teröriste karşı kullanılmıyor?” diye sormuştu.

Bu soru gerçekte bir soru değil, aslında emirdi. O toplantıdan sonra Amerikan devletinin tüm güvenlik birimleri çalışmaya başladı. Sonunda plan, dün Başkan Obama’nın Hannover’de Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya liderlerine anlatacağı boyuta getirildi.

Toplantının olduğu gün, yani pazartesi New York Times Gazetesi’nin manşeti bu konuya ayrılmıştı. Amerika, DAEŞ’e karşı muazzam bir siber savaş başlattı. Savunma Bakan Yardımcısı Robert O. Work’un sözüyle “daha önce hiç yapılmayan yapıldı”, siber bombalar atılmaya başlandı.

Maryland Eyaleti’nde bulunan National Security Agency’nin yakınında bulunan 6 yıllık siber savaş komutanlığı (cyber command) çok kısa süre önce tam anlamıyla savaşa girdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar