Tercih fazlalığı paradoksu

Dijitalin hâkimiyeti altındaki çağımızda ne tür stratejiler oluşturulacağının, geleceğin nasıl planlanacağının, bunlara uygun ekosistemlerin nasıl oluşturulacağının...

Dijitalin hâkimiyeti altındaki çağımızda ne tür stratejiler oluşturulacağının, geleceğin nasıl planlanacağının, bunlara uygun ekosistemlerin nasıl oluşturulacağının tartışıldığı Business Insider’ın New York’ta düzenlediği “Ignition” toplantısında, kendi modellerini anlatan dev şirketlerin CEO’larını dinlediğinizde, gelecek stratejinizin ana hatlarını, yol haritasını çıkarmanız mümkün olabiliyordu.

Şu andaki durumun gerçekçi tespiti yapılmadan gelecek için gerçekçi strateji çıkarılması mümkün olamayacağına göre, dinlediğim konuşmacıların hepsi bugünkü bir dizi durum tespitinden yola çıkarak gelecek vizyonlarını anlattılar.

Hangi sektörde olursanız olun, bu tespitlerin bir bölümünü kendi gelecek planınızın bir parçası yapmazsanız bu çağda başarmanız neredeyse imkânsız.

Baştan şunu bilelim: Veriler kesin bir şekilde gösteriyor ki, 30 yaş altı nüfus artık video olmadan hiçbir içeriğe bakmıyor.

Bu yüzden kısa video üreten, reklam stratejilerini bunun üzerine kuran her iş dalının geleceği var.

Bununla bağlantılı olarak “Artık televizyon seyredilmiyor” denilip gazeteler gibi bu ortamda zorlanacakları düşünülen televizyon kanallarını aslında çok parlak bir gelecek bekliyor.

CBS’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Leslie Moonves’in dediği gibi, artık kanalların ürettiği içerik televizyon ekranında seyredilmiyor olabilir, ama birçok farklı aygıttan seyrediiyor. Seyirci sayısı da durmadan artıyor.

Kısa videolar ve televizyon içerikleriyle yeni tüketici kitlesi tam bir seyir bağımlısı olmuş durumda.

Bu sosyal medyayı da etkiliyor. Görüntülü mesajlaşma ve videolu sosyal medya sistemleri tam bir yükseliş içinde.

Apple, en fazla yatırımını şu anda Apple TV’ye yapmakta. Bu sistem “internet streaming” ile kendisine gelen farklı içerikleri toparlayıp seyirciye sunacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar