Tekrar o harita: Planın son aşaması

Pentagon’da, Amerikalı yetkiliyi, odasında Türkiye’nin güneydoğusunu da içeren harita önünde PKK, Barzani ve Talabani’nin adamlarına brifing verirken gördüğümden bu yana (24 yıl önce) o...

Pentagon’da, Amerikalı yetkiliyi, odasında Türkiye’nin güneydoğusunu da içeren harita önünde PKK, Barzani ve Talabani’nin adamlarına brifing verirken gördüğümden bu yana (24 yıl önce) o görüntü aklımdan hiç çıkmadı.

Evet, buna bir takıntı da diyebilirsiniz; çünkü Amerika’nın İsrail bağlantısıyla birlikte bölgede sınırlarımızı yeniden çizmek ve bir Kürt devleti oluşturma projesi olduğunu biliyorum.

Hep “Olayı yanlış okuyordum inşallah” dedim, hep “Haksızımdır belki” diye umdum, ama yıllar içinde olan her şey gördüklerimi doğruluyordu.

Son yaşanan olaylar ise o planın son aşamaya getirilmesi yolundaki bir çabadan ibaret gibi gözüküyor.

Odasında o manzarayı gördüğüm o yetkili 7 Haziran’da seçimin olduğu gün bir meslektaşıyla birlikte Diyarbakır’da bulunuyordu. Bunun sembolik önemi büyüktür. Bunu Washington’da tesadüfen öğrenmiş ve hemen o gün, seçimden birkaç gün sonra da yazmıştım.

O harita, Amerika’nın Ortadoğu’ya yeni bir düzen ve istikrarı kalıcı olarak getirme planının bir parçasıdır ve İsrail ile birlikte bunun ısrarlı takipçisidirler.

Bu yüzden bu defa Türkiye’nin işi gerçekten de zor, çünkü sadece teröristlerle değil arkasında duran büyük bir global güçle de karşı karşıya.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar